שרונה קסטוריאנו, בת ה-33, ממודיעין היא אמא לארבעה ילדים (10,7,2,1). לאחר לידת ילדיה הקטנים, היא הבינה שיותר משתלם להשקיע בילדים, ולגדל אותם בעצמה, בלי משפחתונים ומסגרות. הן מהפן הכלכלי והן מהפן החינוכי. היא עזבה משרה של מנהלת חשבונות במשרדים במודיעין ולפני כחצי שנה היא פתחה את העסק "שובל של מתוקים".
בשיחה עם "כל העיר מודיעין" מספרת קסטוריאנו: "תמיד אהבתי אפייה ובעלי אמר לי תעשי עם זה משהו. תנסי לעשות משהו שאת אוהבת אם כבר את יושבת בבית, וזה התחיל עם עוגות למשפחה הקרובה בימי הולדת ולאט-לאט זה התפתח ואנשים פרגנו לי. אמרו שזה טעים ויפה והבנתי שזה כנראה הייעוד שלי להכין מתוקים ועוגות".
למה בחרת להישאר בבית עם הילדים?
"כשהילדים הגדולים שלי היו קטנים יותר, היתה לי עזרה במשפחה. הייתי חוזרת לעבודה אחרי שלושה חודשים, והיה מי שמטפל בהם. עכשיו אין לי עזרה, אז החלטתי לגדל אותם בעצמי".
איך את משווקת את עצמך?
"בעיקר בפייסבוק. ודרך המלצות של הלקוחות הקבועים שלי. זה עובר מפה לאוזן".
איך את מצליחה לנהל בית ועסק מאותו המקום?
"זה מאוד קשה. אבל הילד שלי נוח, והוא היה כזה כבר בתור תינוק, אז ידעתי שאני יכולה לשלב בין שני העולמות, ואני מחלקת את הזמן. כשיש לי עומס, אני מבקשת עזרה מהבעל, שולחת את הילדים לגינה עם חברים. אני עובדת בשעות הבוקר כשהם ישנים, ובשעות הלילה, שוב כשכולם ישנים".
כפועל יוצא אין לך זמן לעצמך בכלל. איך את מפנקת את עצמך?
"בסדנאות. אפילו שאני יודעת ומכירה את החומרים אני משתדלת ללכת לסדנאות פעם בחודש בשביל האווירה, החוויה, לצאת מהבית, לנקות את הראש, לפגוש אנשים, להכיר טיפים שאולי אני לא יודעת עליהם וללמוד ממי שמעבירה את הסדנה".
איך למדת על ניהול עסק?
"מבעלי, שהוא עצמאי כבר 14 שנה. יש לו חברת הסעות. והוא מדריך אותי ואומר לי מה נכון ומה לא".
כמה זה קשה ששניכם עצמאיים?
"זה קשה. במיוחד עכשיו שיש לנו ארבעה ילדים. אבל אנחנו מסתדרים. השהות שלי בבית בעצם חוסכת את העלות של הגנים והצהרונים".
ההכנסה כעצמאית עלתה או ירדה מימייך כשכירה?
"אני רק בתחילת העסק, עד עכשיו עבדתי בעיקר עם משפחה וחברים, ואם הגיע לקוח מבחוץ, לא לקחתי את המחירים שיש בשוק, אלא רק מחירי עלות לחומרים".
איזה חסרונות יש בעבודה שלך?
"אין לך זמן לעצמך ואת צריכה לשלב את הבית והילדים יחד. את לא נמצאת בחברה, ולא פוגשת אנשים".
מה היתרונות?
"אני עושה את מה שאני אוהבת מהבית".
מהן השאיפות המקצועיות שלך?
"להגדיל את העסק ולהרחיב אותו. בהמשך הדרך לפתוח בית קפה בוטיק קטן עם המאפים שלי, ולפתח את זה יותר שיכירו את המותג שובל של מתוקים".
"לא חיכיתי לגיל 40 בשביל לעשות שינוי מקצועי", מסכמת קסטוריאנו, "ולעשות משהו שאני אוהבת. לקוחות שולחים לי הודעות שהעוגות שלי טעימות. זה סיפוק. זה גורם לי לקום בבוקר, להתאמץ לשווק את עצמי, ולנסות לדחוף עוד ולהביא עוד לקוחות. וצריך לזכור שבכלל לא למדתי קונדיטוריה".
לירון
המאפים והמתוקים של שרונה טעימים ואיכותיים, אני מזמינה ממנה קבוע לימי הולדת של הילדים ואנחנו תמיד מרוצים! ממליצה בחום!