בית הספר הממלכתי-דתי 'נתיב זבולון' במודיעין-מכבים-רעות חנך לפני כמה ימים שני מרחבי לימוד חדשים, במסגרת תוכנית M21 של משרד החינוך ובשיתוף העירייה. מדובר בשני מרחבים שכל אחד מהם מוקדש לתחום לימוד אחר, תוך חווית למידה משמעותית ומעוררת סקרנות התואמת את רוח הלמידה העכשווית.
במרחב הראשון יעסקו התלמידים במדעים, נושא שמהווה רובד נוסף בחזון בית הספר ובתוכניות הלימוד שלו, לקידום חשיבה מדעית-טכנולוגית ולהכשרת התלמידים ללמידה עצמאית וחוקרת, מכוונת לאתגרי העולם המודרני. במרחב ישנה מעבדה מזמינה ופעילה המאפשרת עריכת ניסויים תוך דגש על נוחות ישיבה, למידה בקבוצות שונות ואזור של עמדות מחשבים ואינטרנט. נוסף על כך, קירות המרחב יהוו השראה ומרכזי ידע בנושאים שונים, על פי תוכנית הלימודים.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות במודיעין?
הורידו את אפליקציית "כל העיר מודיעין" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר מודיעין" באייפון
המרחב השני מוקדש לתחום האנגלית. בבית הספר לומדים את המקצוע החל מכיתה ג', וקיימת גם קבוצה גדולה של דוברי אנגלית כשפת אם וכן עולים חדשים. המרחב ישמש כל כיתה בבית הספר, פעם בשבוע, לשיעור שיעסוק כולו בשיחה ובפיתוח קשרים בינאישיים בקרב התלמידים באמצעות השפה האנגלית. התלמידים ישבו בקבוצות סביב שולחנות עגולים, על מנת לאפשר שיח פתוח ומקרב. זאת ועוד: להעמקת החוויה הלימודית מוקצים במרחב כמה אזורים המדמים רחוב, מסעדה, מכולת ועוד, שבהם נדרשת שיחה יומיומית, משחקי תפקידים וכרטיסיות הממחישות סיטואציות שכיחות עם הנחיות לניהול שיחה. גם במרחב זה הקירות לא נשארו דוממים, ומתנוססים עליהם משפטים שונים שמהווים פתיח לשיחה כדי להיות לתלמידים לעזר, ולאפשר רעיונות שונים.
ד"ר ויויאן דיגמי, מנהלת בית הספר: "שני מרחבי הלימוד החדשניים מהווים ניסיון נוסף לשינוי מבנה הלמידה המסורתי ולגיוון בדרכי ההוראה והלמידה. חדר האנגלית המדוברת ינסה לשפר את השפה הדבורה בקרב התלמידים, מכיוון שאנו יודעים שתלמידי ישראל – גם כאלו שסיימו 5 יח' בגרות, מתקשים לנהל שיחה פשוטה באנגלית. מעבדת המדעים חדשה ומודרנית, ומשלבת למידה מתוקשבת אך זוכרת כל העת עם תהליכי חִברות, והדגש בה הוא על למידה קבוצתית סביב שולחנות מחיקים ללמידה שיתופית".
בשנה האחרונה נוספו מרחבים חדשניים רבים בבתי ספר שונים ברחבי העיר מודיעין-מכבים-רעות. זאת, כאמור, כחלק מתוכניתו של משרד החינוך, תוכנית M21, שאותה אימצה העירייה. עד היום נוספו עשרות מרחבים כאלו בבתי ספר בכל חלקי העיר.
יוסף
כל הכבוד!
הגיע הזמן שבו גם הציבור הדתי במודיעין יזכה לחינוך איכותי ומתקדם.
שאפו לד"ר ויויאן דגמי מנהלת בית הספר שמשקיעה כל העת ממרצה ומזמנה לטובת בית הספר