חלק גדול מהעצמאים היו פעם שכירים.
בשנים הראשונות כעצמאי חדש, עדיין חושבים במושגים של שכיר. אבל מה שהיה ניהול הזמן שלנו כשכירים, לא יתאים לנו כעצמאים.
שכירים רבים צריכים להעביר כרטיס ולהוכיח לבוסים שלהם שהיו בעבודה 9 שעות ביום. כשהעצמאי החדש חושב באותם מושגים, הוא אוכל את עצמו כל היום בהתחשבנויות: "עבדתי" רק 5 שעות היום, ואתמול "רק 7".
מה שהוא שוכח, זה שלא כל 9 השעות ההן כשכיר הוקדשו לתיוק, סידור סחורה, ישיבות עבודה, מענה למיילים, שיחות עם ספקים או המנהל.
לאכול צריך? הנה ירדה שעה (הלוך וחזור למקום האכילה, הכנה/קניה, אכילה וגרעפצל'ה קטן).
נסיעות ממקום למקום צריך? ביי ביי שעה נוספת.
חשיבה ולימוד הם גם חלק קריטי מיומו של עצמאי. הוא לא עוד שכיר, שהגיע למקום עבודה מסודר, עם נהלים וכללים מוכתבים מראש. הוא צריך לבנות את הכול מהיסוד וללמוד מהסביבה; תזרים מזומנים, שיווק, התמקצעות, ניהול זמן, נטוורקינג, מכירות.
Notice: הפונקציה wp_get_loading_optimization_attributes נקרא בצורה לא תקינה. An image should not be lazy-loaded and marked as high priority at the same time. למידע נוסף כנסו לניפוי תקלות בוורדפרס. (הודעה זו נוספה בגרסה 6.3.0.) in /home/kolhairmodiin/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
והכי הכי חשוב עבור עצמאי (ובלי זה העסק ייסגר תוך חמש שנים ויהפוך לעוד מסמר בארון הקבורה של הסטטיסטיקה הישראלית) זה להתפתח להיות הגרסה הטובה יותר של עצמו, כמו רווק שמחפש זוגיות או מובטל שמחפש עבודה, או כל אדם שקם כל בוקר עם מטרה ברורה שהציב לעצמו ולא נכפתה עליו.
חלק מעמל יומו של עצמאי הוא להתפתח ולתרגל את החוזק הפנימי, החשיבה החיובית והאהבה העצמית, כי העסק הוא המראה שלנו, ועלינו לאהוב את מה שמשתקף בה.
ריקי אחדות,
כתיבה שיווקית וניראות דיגיטלית.
תגובות