תיכון מכבים רעות מו"ר (רחוב הדרים) יזם תכנית ייחודית בשם "לעוף למרחקים", היוצרת חיבור מרתק והוליסטי בין עולם הפיזיקה לעולם התרבות של האופרה, הבלט והמוזיקה הקלאסית. על פי התכנית, תלמידי מגמת הפיזיקה, שבה לומדים בממוצע בבית הספר כ-70 תלמידים בכל שכבה, ניתנת לתלמידי כיתה י' העשרה של מוזיקה קלאסית, לשכבה י"א העשרה בבלט ולשכבה י"ב העשרה באופרה. בנוסף, נסעו תלמידי כיתה י"ב יחד עם ד"ר מזין למשכן האופרה בתל אביב, כשהם לבושים במיטב המסורת עם חליפות, עניבות ושמלות וניתנו להם שיעורי הכנה על הקוד התרבותי של האופרה ומשמעותה.
כאשר חושבים על מקצוע הפיזיקה, מתקשרות לרוב במוחנו אסוציאציות של נתונים, משוואות ותורת קוונטים עם נוסחאות לכל עבר. המורה הוותיק ורכז מגמת הפיזיקה בתיכון מו"ר, ד"ר איליה מזין, החליט להוכיח לתלמידיו כי מאחורי הפיזיקה מתחבא עולם שלם ומרתק של תרבות ומעוף מחשבתי. ד"ר מזין עושה זאת בעזרת התכנית הייחודית, "לעוף למרחקים". לטענתנו בין עולם הפיזיקה ועולם המוזיקה הקלאסית יש הרבה במשותף: אחרי הכל, הגאון הפיזיקאי אלברט אינשטיין ניגן על כינור בילדותו והאזין למוסיקה קלאסית. לדברי ד"ר מזין, "תלמידים אינם יכולים להיות מנותקים מתרבות ולהיות צרי אופקים. גם הפיזיקה היא סוג של השקפת עולם המתקיימת לאורך ההיסטוריה, מבוססת על חשיבה מוחשית ומופשטת, חשיבה ביקורתית ואנליטית וכמובן יצירתיות וגמישות מחשבתית. על כן, היא מהווה חלק נכבד מתרבות נרחבת, ממש כפי שמהווים הבלט, המוסיקה הקלאסית והאופרה".
עוד הוסיף ד"ר מזין כי בתחילה קשה לתלמידים ללמוד ולהכיר את המוסיקה הקלאסית שהיא ללא ספק מורכבת ביצירותיה ודורשת ריכוז ופתיחות מחשבתית. לדבריו, הפיזיקה נדמית בתחילה, אך אין להירתע מהאתגרים שהם מציבים ואפשר ללמוד את שניהם וליהנות מאוד מהעושר התרבותי והמשמעותי שניתן להם.
תגובות