הערב, שלישי, 19.12, נר שמיני ואחרון של חנוכה, אולי במקום עוד סופגניות תכינו ספינג' עם טוויסט?
שף קובי סבג, ממסעדת "מדיטה", בבעלותם של שף מוטי אוחנה ומשה כהן, מציע מתכון להיט לספינג' כבד אווז עם סילאן ופיסטוקים קלויים.
מצרכים לארבעה אנשים:
לספינג':
חצי קילו קמח
375 מ"ל מים פושרים
חצי צ'ייסר וויסקי
כף סוכר
חצי כפית מלח
12 גרם שמרים יבשים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח לפי הסדר עם שמרים, סוכר ומים לעיסה אחידה. מוסיפים את המלח, צייסר וויסקי, ושוב מערבבים עד אחידות והטמעה.
שימו לב: הבצק צריך להיות נוזלי ודביק.
עוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ-40 דקות. לשים שוב ומתפיחים כ-20 דקות נוספות.
מחממים מחבת עם שמן עמוק. משמנים את הידיים היטב, לוקחים עיגול קטן ומורידים אל השמן, כ-3 דקות מכל צד.
כבד אווז:
חותכים מדליונים של כבד אווז, סוגרים על הגריל עם מלח ופלפל לפי הטעם לצלייה של דקה מכל צד. מכניסים לתנור על מגש להמשך בישול של עוד 4-3 דקות בחום של 180 מעלות.
הרכבת המנה:
מניחים ספינג' על צלחת, בוזקים אבקת סוכר, מניחים מעל את הכבד אבד ומעל את השמן שנזל לתבנית בעת הבישול בתנור, מזלפים סילאן ומקשטים בשברי פיסטוק קלוי.
Notice: הפונקציה wp_get_loading_optimization_attributes נקרא בצורה לא תקינה. An image should not be lazy-loaded and marked as high priority at the same time. למידע נוסף כנסו לניפוי תקלות בוורדפרס. (הודעה זו נוספה בגרסה 6.3.0.) in /home/kolhairmodiin/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
שף קובי סבג, איך המנה נולדה?
"המנה שנולדה מזיכרונות ילדות ובהשראת סבתא שלימדה אותי להכין ספינג', תוך שילוב אלמנטים מיוחדים מהמטבח המודרני – כבד אווז".
איך אנשים מגיבים למנה?
"תגובות מטורפות, ולא לבעלי לב חלש".
"מדיטה" – בית הנציב, דרך חברון 101 א' ירושלים, כשר – רבנות ירושלים, טל' 02-5664466
תגובות