מסעדות ומקומות בילוי מלאים, אירועים קולינריים בתפוסה מלאה ותושבים שמגשימים חלום והופכים לשפים ליום אחד – כך נראה שבוע האוכל והבילוי השני של מודיעין מכבים רעות. במהלך השבוע דיווחו מקומות הבילוי בעיר על עלייה משמעותית בכמות המבלים וזאת על אף מזג האוויר החורפי ששרר בשבוע האחרון.
מאות תושבים פקדו השבוע את 39 המסעדות, הפאבים ובתי קפה המקומיים, שלקחו חלק בחגיגה הקולינרית "טעים להכיר", אותה יזמו מרכז הצעירים "יודה" בעמותת סחלבים וחבר המועצה מחזיק תיק הצעירים, אלעד שמעונוביץ, עם הוועדה לקידום עסקים קטנים בראשות חבר המועצה שחר מי-און, במטרה לחשוף את תושבי העיר למגוון מקומות הבילוי ולהעניק חוויה קולינרית ייחודית.
לצד מנות הדגל שהוצעו במקומות הבילוי במחיר מוזל, התקיימו לאורך השבוע מגוון אירועים קולינריים: באוסליבן חגגו יום הולדת 8, בגרין האוס קיימו מופע מוזיקלי, ברוזה פסטיבל קובה מיוחד ובוופל בר יכלו ההורים והילדים ליהנות מסדנה להכנת וופל בלגי או מסדנת שף צעיר בפיצה פרגו. מי שרצה לטעום את סיציליה על קצה המזלג יכל לעשות זאת בערב מיוחד שהתקיים במסעדת פפינו המקומית ואוהבי הבשר יכלו ליהנות במורדן בר ובמיט אנד מיט משני ערבי המבורגים מיוחדים שהתקיימו לאורך השבוע. גם הטבעונים והצליאקים קיבלו פוקוס מיוחד השבוע בשני אירועים בקפה גרג עם בופה טבעוני עם השף של הרשת ובלחם ארז בוקר של מוצרי איכות מהמעדנייה עם מגוון מטעמים ללא גלוטן. השפים עזרא קדם, אילן גרוסי ונדב אלבז התארחו בקפית, ענבה ובכרמיז והציעו לסועדים ערבי גורמה עם מנות מיוחדות. ראש העיר, חיים ביבס שלקח חלק באירועים השונים הצטרף לשף עזרא קדם במטבח של קפית ואף עזר לתבל את המנות.
חידוש שהצטרף השנה לשבוע האוכל והבילוי היה המיזם "שף תושב" במסגרתו נכנסו עשרה שפים תושבים למטבחים המקצועיים של המסעדות והכינו את המנות הטובות ביותר שלהם לסועדים, בעזרת צוות המטבח. התושבים, שנכנסו לראשונה למטבח מקצועי, ציינו שהייתה זו חוויה משמעותית וחלקם אף הגדילו ואמרו שהייתה זו הגשמת חלום עבורם.
מזג האוויר הגשום לא מנע מהתושבים לצאת וליהנות משבוע האוכל. במקומות הבילוי בעיר דיווחו על עלייה משמעותית בכמות המבלים שנעה בין 30 ל-40 אחוזים וסיכמו את השבוע כהצלחה גדולה.
תגובות