תוצאות של שני מחקרים חדשים, שערכה לאחרונה "אור ירוק – העמותה למאבק בתאונות הדרכים בישראל" בקרב בני הנוער במודיעין, עלולות להדאיג מאוד את ההורים במודיעין. אחד המחקרים עסק בנהיגה ברכב ללא רישיון, המחקר הנוסף עסק ברכיבה מסוכנת ולא אחראית על אופניים וקורקינטים חשמליים.
ממחקר אור ירוק עולה כי 30 אחוזים מבני הנוער ממודיעין-מכבים-רעות הודו כי הם נהגו ללא רישיון, 56 אחוזים מהם ציינו כי קיים סיכוי שהם ינהגו לאחר ששתו מנת אלכוהול. כמו כן, 33 אחוזים חושבים שלא תמיד מסוכן לסמס בנהיגה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של כל העיר מודיעין
"כל העיר מודיעין" – גם באינסטגרם
המחקר כלל כ-50 אלף תלמידי כיתות י"א, שהשתתפו בתוכנית "סינמה דרייב" שמפעילה עמותת אור ירוק בשיתוף משרד החינוך, בבתי הספר בארץ בשנת הלימודים תשע"ט. הנתונים נאספו ממאות בתי ספר ברחבי הארץ החל מה-1 בספטמבר 2018 ועד ה-30 ביוני 2019.
כמו כן, עוד עולה מהמחקר במודיעין- כי 23 אחזים מבני הנוער קובעים שלא חשוב לחבוש קסדה ולציית לחוקי התנועה בכל רכיבה על אופניים חשמליים; ו-20 אחוזים מבני הנוער חושבים שלא תמיד חשוב לחגור במושב האחורי.
בסיכום ממצאי המחקר, עולה כי למעלה מרבע מבני הנוער בעיר לא רואים בנהיגה תחת השפעת אלכוהול, במהירות מופרזת או ברכיבה על אופניים חשמליים ללא קסדה, מעשה מסוכן שעלול לפגוע בבטיחות האישית והסביבתית שלהם. עם זאת, ניתן לומר שבהשוואה לתוצאות שעלו מערים אחרות בארץ, מודיעין נמצאת במקום טוב בתחתית הרשימה עם אחוזי הנהיגה ללא רישיון הנמוכים ביותר שנמצאו במחקר, וכן עם האחוז הקטן ביותר של בני הנוער שחושבים כי שליחת הודעות בעת נהיגה היא לא מסוכנת.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק, ציין כי "נהגים צעירים הם אוכלוסייה בסיכון גבוה למעורבות בתאונת דרכים. זיהינו את ההיפגעות המוגברת של הקבוצה הזאת, עם המאפיינים הייחודים שלה וביחד עם משרד החינוך שנרתם לנושא אנחנו פועלים על מנת להגביר את המודעות וההבנה כדי לצמצם את מספר הנפגעים הגבוה. הטמעת מסרי הבטיחות בגיל צעיר והבנה כי שתיית אלכוהול בנהיגה, רכיבה על אופניים חשמליים ללא קסדה, נהיגה ללא רישיון ועוד עבירות הן פעולות מסוכנות שעלולות לעלות בחיי אדם, יכולים להניב פרי מיד עם קבלת הרישיון. במקביל, כדי להציל את הנהגים הצעירים מתאונות דרכים המדינה חייבת למקד הסברה נרחבת בעיקר באמצעי המדיה שבהם הצעירים נמצאים כמו רשתות חברתיות וביוטיוב".
המחקר השני נערך על ידי "קבוצות נוער אור ירוק לכבוד שניאור חשין" וחניכי תכנית פר"ח, במסגרת שיתוף פעולה בין עמותת אור ירוק ל"קרן עזריאלי". המחקר בחן את התנהגותם של רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים על הכביש, ואת ציותם לחוקי הדרך ונהלי הבטיחות לגבי אי שימוש בפלאפון ובאוזניות, שנחשבים לאמצעים מסיחי דעת ומסוכנים לשימוש בעת הרכיבה.
ממצאי המחקר עולה כי 6 אחוזים מהרוכבים שנבדקו התעסקו עם הטלפון הנייד, ו-5 אחוזים מהם רכבו עם אוזניות – פחות מחמישית מהתוצאות שנצפו בהשוואה בשוהם וכמחצית מהתוצאות שנצפו בנחל שורק.
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות במודיעין?
הורידו את אפליקציית "כל העיר מודיעין" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר מודיעין" באייפון
תגובות