מורי המוזיקה בקונסרבטוריון העירוני במודיעין דורשים שיפור בתנאי העסקתם: המורים טוענים כי במשך למעלה מעשור תנאי העסקתם לא שונו כלל, וזאת גם לאחר שבשנת 2017 הוכר הקונסרבטוריון באופן רשמי על ידי משרד החינוך, מה שהביא להזרמת תקציבים חדשים. על אף זאת, הם טוענים, שכרם נמוך משמעותית מזה של הקולגות שלהם ברחבי הארץ, והביטחון התעסוקתי שלהם נמוך מאוד. כעת הם מוחים. אמש, רביעי, הפגינו מורי המוזיקה מול בניין עיריית מודיעין מכבים רעות, כשבפנים התקיימה ישיבת המועצה. בין השאר ערכו המורים "קונצרט מחאה".
רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החשובות במודיעין?
הורידו את אפליקציית "כל העיר מודיעין" באנדרואיד
הורידו את אפליקציית "כל העיר מודיעין" באייפון
"יש בין המורים והמורות בקונסרבטוריון העירוני כאלו שעובדים כבר 15 ו-17 שנים במקום", מסביר אסף אדיב, מנכ"ל ארגון העובדים 'מען' המלווה את מורי המוזיקה ומייעץ להם במאבקם, "ולמרות זאת השכר הוא אותו שכר לכולם – 52 שקלים לשעה, בין אם אתה מורה ותיק ובין אם אתה מורה חדש. מדובר במורים שמלמדים הרכבים, שמלווים מוזיקאים לתחרויות בחו"ל, והם לא מקבלים שום תגמול על כך. מדי חודש אוגוסט, כשמגיע החופש הגדול, הם מפוטרים, ואומרים להם 'תבואו בספטמבר ונראה מה יהיה'. התחושה היא של חוסר ביטחון מוחלט".
"אנחנו עובדים באותם תנאים כבר כמה שנים", מוסיף גיא שטרית, גם הוא מורה למוזיקה בקונסרבטוריון. "אני, למשל, מלמד שם כבר 12 שנים, והתנאים היו אותם תנאים מאז ומתמיד. אף אחד לא חשב שאפשר לשנות את זה, אבל פתאום קיבלנו הכרה ממשרד החינוך, שזה מעמד שונה וגם תקציבים חדשים – ושום דבר מזה לא הגיע אלינו, אלא הלך לצורכי הקונסרבטוריון בלבד. אפילו ביקשו להחתים אותנו על חוזה חדש, שהופך אותנו לעובדים פדיוניים אשר מקבלים שכר בהתאם לתשלומי ההורים, אך הם ירדו מזה כששמעו שלא נסכים לכך.
המהלך הזה עורר בנו משהו. הרגשנו שלא רק שלא הולכים לקראתנו, גם מנצלים אותנו, אנחנו דורשים שיפור בתנאים. כשיש הזדמנות לבוא לקראתנו, לטפח אותנו ולעשות משהו גם בשבילנו – קורה ההפך. זה תסכל והרתיח אותנו מאוד, והחלטנו שאנחנו לא מתכוונים לוותר על הנושאים האלה".
"החלטנו שאנחנו רוצים קודם כול הסכם קיבוצי, כי אחרת אי אפשר להתקדם לשום מקום", מספרת מאשה פורמן, מורה לפסנתר בקונסרבטוריון, בעלת תואר שלישי אשר עובדת במקום כבר שנים. "אנחנו מקבלים שכר לא לפי ניסיון ולא לפי השכלה – ומדובר בגרושים לעומת מקומות אחרים. חשוב להבין: אנחנו עובדים כל החיים כדי להגיע לרמה מסוימת. לכולנו השכלה גבוהה, עם תואר שני ושלישי, ולרובנו גם תעודת הוראה. זה קונסרבטוריון מאוד מכובד, אבל ההתייחסות אלינו לא ראויה".
מהעירייה נמסר בתגובה: "בעיריית מודיעין-מכבים-רעות ובעמותת 'סחלבים' רואים חשיבות רבה בקידום לימודי המוזיקה, ומשקיעים רבות על מנת לפתח את התחום ולהנגישו עבור כלל תושבי העיר. עם זאת יש להדגיש כי משמעות הדרישות של העובדים היא גידול של עשרות אחוזים בשכרם, דבר שיבוא לידי ביטוי בגידול של מאות אלפי שקלים בתקציב השנתי של לימודי המוזיקה, שבהם לוקחים חלק כיום כ-300 תלמידים בלבד. עוד חשוב לציין כי פעילות הקונסרבטוריון כבר עתה מסובסדת על ידי עמותת 'סחלבים', ולכן תוספות השכר והתנאים שדורשים העובדים עלולים ליצור גירעון שימנע את המשך הפעלת חוגי המוזיקה. עוד חשוב לציין כי הפרשים אלה כלל אינם תואמים את התמיכה שמעניק משרד החינוך בלימודי המוזיקה בקונסרבטוריון. עם זאת, הדירקטוריון החדש של עמותת 'סחלבים' יבחן בימים הקרובים את דרישות העובדים וייפגש עמם על מנת לנסות ולפתור את חילוקי הדעות".
תגובות